🌱 Begin van de 40dagentijd

Doe je mee? 

Vandaag, woensdag 22 februari is het begin van de 40dagentijd.
Het is vanaf vanaf deze dag veertig dagen tot aan Pasen (de zondagen niet meegeteld). Een periode van inkeer en bezinning. Van misschien wel dingen wat minder doen, zodat er ruimt komt voor waar het echt om gaat in het leven. Op de zondagen volgen we het leven van Jezus in de ochtenddiensten en de vespers. Daarnaast is er elke dag in de kerkapp en op de website een korte bezinning.

We gaan samen op weg naar Pasen. 

 

uitleg kalender: 

Elke dag vind je in de kerkapp een nieuw bericht.
De  berichten op de dagen van de week hebben elk een terugkerend thema.

🌱een challenge op zondag
🌼aandacht op maandag
🌻doe je geloof op dinsdag
🌹diaconaal op woensdag
🌸muziek op donderdag
🌺verdieping op vrijdag
🪴door de wereld op zaterdag 

Onder de berichten van de kalender kun je ook reageren.
Het is mooi als je wat laat horen. Niet om op te scheppen, maar om elkaar te bemoedigen. Zo inspireren en dienen we elkaar

 

achtergrond: 

De veertig dagen voor Pasen zijn een tijd van voorbereiding en inkeer. Vaak kiezen mensen ervoor in deze weken iets minder te doen zodat zie anders meer kunnen doen: gericht zijn op God bijvoorbeeld, of op de weg van Jezus. Een keuze om hieraan mee te doen is een persoonlijke keuze. Je doet het niet voor anderen, maar voor jezelf en voor God. (Lees bijvoorbeeld: Mattheus 6: 1-6 en 16-21).

Het gaat om persoonlijke keuze dus. Toch kunnen we in de uitwerking van deze keuze samen optrekken. Dat willen we doen met deze kalender. Elke dag verschijnt een nieuw bericht in de app en op de website. Deze berichten zijn voorbereid vanuit de gemeente door ambts- en taakdragers. Er wordt gedeeld van geloof, van schoonheid, van vragen en twijfels. Niet zomaar berichten dus, maar woorden en beelden die anderen geraakt hebben en moed geven voor onderweg.

 

Vanuit de kerkenraad wensen we u en jou goede weken toe, met dichtbij de God van Abraham, Isaac en Jakob, de Ene die gezicht kreeg in Jezus Christus.

Reacties zijn gesloten.