De Dorcas Voedselactie gaat door

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt.

De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen.  Maar helaas loopt het plan anders. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor.

De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu in de landen zelf. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen, inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.

Hoewel het inzamelen van goederen dus nu niet mogelijk is  kunt toch bijdragen aan de Dorcas Voedselactie. Hieronder ziet u een tweetal  mogelijkheden om geld te doneren.

  • Overmaken op het rekeningnummer NL 04 RABO 0106 2500 00
    tnv Dorcas : met vermelding van “voedselactie 2020”.
  • Door één of meerdere QR codes te scannen met de QR scanner in de app van uw bank.

Reageren is niet mogelijk