Engelenproject

Dromen

“Advent is dromen….” Advent is een tijd van verwachting. Het zijn die donkere dagen voor kerst waarop wij wachten op iets nieuws! Wachten duurt soms lang…. Er lijkt geen eind aan te komen.
Zou het juist dan niet waardevol zijn als je onverwacht, elke week van Advent, zo maar een kleine attentie, zoals een kaart, een gedichtje, een goed verhaal, een chocolaatje, enz, enz ontvangt van een “engel”?
Dat gaan we in de adventsperiode doen!

Activiteit

Vrijwilligers brengen in de vier weken van Advent als “engel” een kleine attentie bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. Denk aan oudere, eenzame, zieke of rouwende mensen, iemand wie het leven zwaar valt, iemand voor wie de december een moeilijke maand is, of juist iemand die heel veel doet voor kerk en zo waardering krijgt als dank voor het vele werk.
Dit gebeurt anoniem. De eerste keer doet de “engel” een briefje met uitleg bij de attentie/kaart zodat de ontvanger weet waar dit vandaan komt. Een “engel” komt vier keer bij het adres, alle weken van Advent een keer en als u wilt ook nog met Kerst.

Engelen gezocht

Bent u zo’n engel, die in de adventsperiode een lichtpuntje wil zijn voor een ander? Of weet u wie wel een klein beetje extra aandacht kan gebruiken?
Neem dan contact op met de ambtsgroep pastoraat. U vindt ons bij de welkomtafel achter in de kerk op zondagmorgen na de dienst en we zijn ook bereikbaar via pastoraat@pwgdeweide.nl

Als u een “engel” wilt zijn kunt u de volgende tekst als voorbeeld te gebruiken.

Voor de ontvanger van dit presentje,

 Gedurende de adventstijd komt bij u een kerstengel langs. Deze is anoniem en zal u de komende weken voor Kerst verrassen.  De kerstengel is iemand uit de ​Protestante Wijkgemeente de Weide te Hoogeveen​. Deze wil hiermee omzien naar anderen, in mooie tijden maar juist ook in moeilijke of eenzame tijden. Uw naam is door iemand uit de gemeente voorgedragen voor dit kerstengelproject, ongeacht of u nu wel of geen lid bent van de kerk. Deze persoon meende dat u het bezoek van de kerstengel zou waarderen. De kerstengel wenst u namens de Protestante Wijkgemeente de Weide een fijne adventstijd toe. We hopen dat ook voor u een lichtje van hoop, verwachting en liefde zal schijnen in de soms zo donkere dagen op weg naar Kerst.          

Reageren is niet mogelijk