Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kerkdienst: ds. W. Loosman

18 april om 19:30 - 20:30

Op deze avond komen we voor het eerst samen in wat eigenlijk een voortgaande dienst is tot in de paasnacht bij de paaswake.
Daarom verlaten we vandaag en morgen in stilte de dienst zonder de afsluiting van de zegen. Deze donderdag noemen we wit, naar de liturgische feestkleur van Pasen.

We zien vandaag in een flits de Opgestane, we herkennen hem in het breken van het brood. Ook deze dagen komen we samen in de naam van de Levende, Opgestane Heer, terwijl we onze aandacht vestigen op zijn kruisdood, zijn dienen, zijn vernedering.
Zijn weg en zijn eenzaamheid worden zichtbaar als meteen na de maaltijd de tafel afgeruimd wordt en het kale hout van de tafel overblijft.
Het brood dat wij breken (matzes) is het ongezuurde, ongegiste en dus ongerezen brood dat het volk Israël at, haastig voorafgaand aan de uittocht, en wat het volk tot op de huidige dag eet, bij Pesach, het joodse Paasfeest.
Het brood van de  bevrijding dat Israël ontving, brak en breekt Jezus en deelt het uit aan allen, aan ons. In Hem vindt een nieuwe uittocht uit de zonde plaats.
Voorganger: ds. Wim Loosman.
Organist: Harry van der Veen.
Met medewerking van de cantorij onder leiding van Peter Smedinga.

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie: