Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kerkdienst: ds. W. Loosman / ds. A. Linde

20 april om 22:00 - 23:00

Stille zaterdag, avondmaal met cantorij

Op zaterdagavond, ‘na de sabbat’ komen we weer samen, weer in stilte, in een donkere kerk.
In de eerste eeuwen was de paasnacht het grote feest van het geloof. De gemeente was de hele nacht bijeen in een wake, wachtend op het licht.
Ook alles wat wij nu op Witte Donderdag en Goede Vrijdag vieren, had een plaats in deze nacht. Wij delen het nieuwe licht, symboliserend door de nieuwe paaskaars die binnengebracht wordt, door het aansteken van ‘memorial lights’.

We herkennen het opstaan en de overwinning van de dood vanaf Genesis 1 door heel de Bijbel heen. De Schriften gaan leven voor ons.
Van oudsher doopte men ook in de paasnacht. De veertigdagentijd was een tijd van onderwijs, gebed en inkeer als voorbereiding op de doop, om met Christus te sterven en met hem op te staan in een nieuw leven.

Die beweging willen we ook als gemeente maken door onze doop te gedenken. We kunnen langs de doopvont lopen en het water voelen door een kruisteken te ontvangen. Pasen betekent dat met de doop het beslissende voor ons leven is gebeurd: de dood, ze is er nog wel, maar heeft geenmacht meer, wij leven met Christus.
Voorganger: ds. Wim Loosman en ds. Arend Linde.
Organist: Peter van de Beld.
Met medewerking van de cantorij onder leiding van Peter Smedinga.

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
22:00 - 23:00
Evenement Categorie: