Geslaagde proef met PLUSDIENST

De eerste PLUSDIENST die zondag in de Vredehorst werd gehouden mocht zich verheugen in een goede belangstelling en kreeg na afloop veel positieve reacties.

De opzet van de alternatieve, toegankelijke dienst stoelde op inhoud, (live) muziek en interactie. Aan de hand van interviews vertelden gemeenteleden hun persoonlijke verhaal rond het thema ‘Rijkdom’.
Centrale vragen waren: hoe bereik je een goed leven, hoe ziet dat er uit en wat zegt de Bijbel erover? Op een bank, die voor deze gelegenheid voorin de kerk stond, vertelden jong en oud over hun eigen beleving van ‘Rijkdom’.
Voor de een was dat een voetbal, om samen met vrienden te sporten en te genieten. Een ander zag vooral rijkdom in contacten en gesprekken met de mensen die op zijn pad kwamen.
Het thema kreeg ook betekenis in het omzien naar elkaar. Er zijn voor mensen die een moeilijke tijd doormaken of die om wat voor reden ook in de put zitten. Door voor deze personen een gerecht te maken, een leuke attentie of een simpel kaartje te sturen.
Rijkdom grenst voor sommigen ook aan geluk. Samen met je kind op de fiets zitten, dicht bij elkaar. Of als opa of oma langs de lijn genieten van een sportwedstrijd waar een kleinkind aan meedoet. Familiebanden kunnen ook als rijkdom ervaren worden.
Verder werd nog ingezoomd op het begrip FIRE, de Engelse afkorting van Financial Independence, Retire Early. Een beweging die kijkt hoe je financiële zelfstandigheid en vroegpensioen kunt bereiken, zodat je de handen vrij hebt voor andere, belangrijke(r) zaken in het leven.
Dit thema houdt vooral millennials bezig, jonge mensen tussen de 25 en 35. Door economisch keuzes te maken (wat doe ik wel, wat niet en ook hoe) moet onder meer bewustwording ontstaan voor de wereld om ons heen. En de plaats die het geloof daarin heeft of kan hebben.
Het inhoudelijke deel van de PLUSDIENST werd afgewisseld met live muziek en opwekkingsliederen.
De organisatie van de dienst sprak vooraf de hoop uit dat de gekozen vorm mensen zal aanspreken en dat het zich verder kan en mag ontwikkelen.
Gelet op de eerste reacties smaakt de PLUSDIENST in elk geval naar meer.

Reacties zijn gesloten.