Hekken rond de Kerkboerderij

De Kerkboerderij is verkocht, en de verbouwing is begonnen. In de Kerkentrommel vertellen de Kerkrentmeesters meer over de bestemming van het gebouw.


Sinds de wijkgemeente De Weide in november 2016 de Kerkboerderij gesloten heeft, is de kerk te koop aangeboden.

Het College van Kerkrentmeesters heeft verschillende keren een bod ontvangen van uiteenlopende bedrijven en enkele kerkgenootschappen.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot verkoop aan het bedrijf Dagelijks leven met de hoofdvestiging in Apeldoorn.

De redactie van de Kerkentrommel stelde Piet Dijkstra (secretaris) van het College van Kerkrentmeesters enkele vragen. Dit vraaggesprek komt in De Kerkentrommel van vrijdag 29 september.

Piet, kun je iets vertellen over het bedrijf Dagelijks Leven?
“Dagelijks Leven werkt op verschillende locaties in Nederland aan de realisatie van kleinschalige woonzorglocaties midden in de wijk met de juiste, gespecialiseerde zorg. Een plek waar mensen met geheugenverlies zich prettig voelen.
Dagelijks Leven biedt hen een veilige, vertrouwde en sociale plek, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staat. Kortom een plek waar het prettig wonen is: gewoon, als thuis.
En net zo belangrijk: Een prachtige toekomst voor de Kerkboerderij.
Uiterlijk blijft het gebouw in stijl en aan de binnenkant realiseert Dagelijks Leven twintig woonunits en twee gemeenschapsruimten. Bouwbedrijf Hilberink uit Nieuw Balinge gaat dit bouwen. Wij zijn blij dat de Kerkboerderij deze bestemming heeft gekregen.”

Wat is er met het inventaris gebeurd?
“Het grootste deel van de inrichting van de Kerkboerderij is naar de andere kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Hoogeveen gegaan.
Bijvoorbeeld het meubilair van het liturgisch centrum en de stilte- en gedenkhoek zijn in de verbouwde Vredehorst geplaatst.
De stoelen krijgen in de toekomstige Oosterkerk een plaats, de koffiezetapparatuur is verhuisd naar de Grote Kerk en een deel van geluidsinstallatie is naar de Maranathakerk gegaan. Het orgel is verkocht aan Yarden.
Daarnaast is er ook nog een gedeelte verkocht, zoals bijv. de keuken en de beamer. Op deze wijze heeft alle inventaris een herbestemming gekregen.”

Kunnen we er nog terecht met ons oud papier en afgedankte kleding?
“Een deel van de parkeerplaats is niet mee verkocht. Daar blijven de oud-papiercontainers en de kledingcontainer staan. Het inzamelen van oud papier en kleding gaat gewoon door.”

Reageren is niet mogelijk