Jongerenviering in De Vredehorst

Zondag 12 februari 2023 – Jongerenviering in de Vredehorst. Gastvrijheid was het onderwerp van vandaag.

We leven in een tijd dat vluchtelingen van alle kanten naar Europa komen. Hoe gaan wij daar mee om? En wat zegt de bijbel van deze dingen? Vragen waar we vanmorgen over hebben nagedacht. Het openingslied was ‘Met open armen’ van Schrijvers Voor Gerechtigheid. We hebben gelezen uit Mattheus 25 over hoe Jezus verwacht dat wij omgaan met mensen die hulp nodig hebben. De gouden regel daarbij is de tekst uit Mattheus 7: 12

Behandel andere mensen net zoals je zelf behandeld wilt worden. We hadden gepland om een ontmoeting te hebben met Saddam en/of Mohamed, maar die bleken op het laatste moment toch niet te komen. Toen heeft Jens zijn verhaal verteld over hoe hij, samen met Gretha, Saddam meegenomen heeft naar een open dag van Gebotours. Saddam komt uit Yemen en heeft daar jaren gewerkt als internationaal touringcar chauffeur.

Bij Gebotours hadden ze nieuwe buschauffeurs nodig, dus wie weet. Zomaar een voorbeeld hoe je gastvrij kunt zijn voor mensen die huis en haard hebben achtergelaten om een betere toekomst te zoeken. ‘Laat ze blijven’ was het lied gezongen door Trijntje Oosterhuis waarmee we onze bijeenkomst hebben afgesloten.

Gerko de Roo en Jens van den Akker

Reacties zijn gesloten.