Kerk in Actie / Libanon / Zandkunstenaar

Kerk in Actie is via het internationaal kerkelijk netwerk en eigen partners ter plekke noodhulp gestart voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet.
Door de explosie in het havengebied is de halve stad beschadigd, er zijn meer dan 100 doden en 300.000 daklozen.
In Libanon is 25-30% van de bevolking christen.
Dicht bij het havengebied staat de NEST (Near East School of Theology) een opleidingsinstituut van de protestantse kerken in het Midden-Oosten (Luthers, Presbyteriaans, Anglicaans, Episcopaal).
Wilbert van Saanen, deze maand uitgezonden door Kerk in Actie, ondersteund door de Gereformeerde Zendingsbond, doceert hier systematische theologie, missiologie en praktische theologie. Tevens is hij studentenpastor ( organiseert als zodanig kapelvieringen en retraites). En hij begeleidt buitenlandse predikanten om kennis te maken met het Oosters Christendom. Tevoren was hij gedurende 6 jaar studentenpastor aan de Armeense Evangelische Hagazian Universiteit.
Zijn vrouw Rima doceert eveneens praktische theologie. Zij is de derde vrouwelijke predikant in het Midden Oosten. Het gezin van Van Saane is ongedeerd. Het gebouw van het opleidingsinstituut heeft veel schade opgelopen.
Kerk in Actie biedt Noodhulp: voedsel, water, kleding, hygienematerialen en hulp bij herstel van gebouwen.
Zie de website van Kerk in Actie met daarop ook verhalen van het gezin Van Saane.
Van harte aanbevolen!

Nies Muis, diaconie/ zwo

Filmpje Zandkunstwerk

Reageren is niet mogelijk