Kerst actie Jeugd PWG de Weide

In de ochtend dienst van 6 januari is bekend gemaakt wat de opbrengst is van de Chocolademelk en glühwein actie die gehouden is op kerstavond in de Vredehorst.

Clubkinderen hebben voor de kerst lege statiegeld flessen verzameld en ingeleverd. Tijdens hun kerst gala is er een collecte gehouden. De opbrengst van deze acties is € 104.30. Dit is een erg goede prestatie en wij zijn hier erg blij mee.
Jongeren van club+ hebben op kerstavond na de kerstnacht diensten glühwein, chocolademelk en ranja verkocht. Het was na de diensten erg gezellig op het kerkplein.
Het was ook mogelijk om geld te doneren voor het goede doel.

De totale opbrengst van de actie is € 721.60. Dit geld is overgemaakt naar Stichting Kinderhulp Afrika.
Het geld word besteed in het Nafasi Welfare Centre. Het is een opvanghuis voor kinderen van 0-5 jaar. Het opvanghuis wil voor kinderen zorgen die onder slechte omstandigheden ter wereld komen. Denk daarbij aan een moeder overlijdt bij de geboorte, de moeder is tiener en heeft geen eigen inkomen, of de moeder is te ziek om zelf voor het kind te zorgen.
De opvang is tijdelijk. Het is de bedoeling dat er met de familie van het kind gezocht wordt naar een goede plek om op te groeien. Bij voorkeur is dat een plek in de eigen sociale omgeving van het kind.
Babyvoeding in Oeganda is erg duur. Met Dit geld kan voor twee maanden babyvoeding gekocht worden.

 

Reageren is niet mogelijk