Kerstengelproject

Als wijkgemeenten organiseren wij deze Advent gezamenlijk het Kerstengelproject!
Het doel van dit project is om elkaar een beetje licht te brengen in Advent. Veel mensen kunnen immers in de donkere tijd naar Kerst toe best een hart onder de riem gebruiken. Gelukkig zijn er ook veel mensen van goede wil die dat een ander willen brengen. Het Kerstengelproject verbindt deze mensen anoniem met elkaar. Zij hoeven elkaar dus niet te kennen en dat mag zelfs zo blijven.

Vrijwilligers (‘kerstengelen’) brengen in de vier weken van Advent (dit jaar vanaf zondag 3 december) op of rond de zondag een kleine attentie of kaart bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de attentie zodat de ontvanger weet waarom hij of zij dit ontvangt.

Het hele project is anoniem. Dit geeft de kerstengel de gelegenheid om iets te delen wat je anders niet zo snel zou doen. Het geeft ook de gelegenheid om engel te zijn voor iemand waar je normaal geen contact mee hebt. Er zit geen (verplicht) bezoek aan vast. Juist de verrassing dat er onverwachts iets leuks in de brievenbus zit of aan de deur hangt is wat mensen vaak zo raakt.
Wat je die vier weken brengt is afhankelijk van de kerstengel en van de ontvanger. De ene kerstengel gaat met al zijn/haar creatieve gaven aan de gang met bloemstukjes maken. Een andere stopt iedere week een mooi gedicht in de bus, al dan niet met een chocolaatje.

De doelgroep van de kerstengelen is heel divers. Denk aan oudere, eenzame, zieke of rouwende mensen, iemand wie het leven zwaar valt, iemand voor wie december een moeilijke maand is, of juist iemand die heel veel doet voor kerk en/of wijk en zo waardering krijgt als dank voor het vele werk.
Belangrijk om te weten is, dat het hierbij niet alleen gaat om gemeenteleden. Juist ook in de eigen buurt, in de eigen wijk, zijn zovelen die heel goed een lichtpuntje kunnen gebruiken.

Hoe kun je meedoen?
* Geef het adres op van iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken; noteer naam en adres, maar ook graag de reden waarom je die persoon aandraagt;
* Meld jezelf aan als kerstengel; vermeld ook je adres, zodat we je kunnen koppelen aan iemand bij jou in de buurt.

Om het aantal kerstengelen en het aantal adressen met elkaar in balans te houden, vragen wij ieder die twee of meer adressen aanlevert zich óók op te geven als kerstengel. Natuurlijk mag je je ook als kerstengel aanmelden als je géén adressen aanlevert.

De voorbereidingsgroep koppelt de engel aan een adres en zorgt voor een begeleidende brief voor de eerste week.
De deadline voor aanmelden is woensdag 22 november. Uiterlijk maandag 27 november weet de engel aan wie hij of zij gekoppeld is.

Aanmelden kan bij Gerard van Slageren: gerard@vanslageren.nl.

Help jij, helpt u mee, deze Adventstijd een beetje licht te verspreiden?

Henny Eising, Hennie Huisman, Gerard van Slageren, Jolanda Paans, Henriette Wolting

Reacties zijn gesloten.