Kunst in de Herberg

Voor deze negende editie zijn de organisatoren er weer in geslaagd een groot aantal kunstenaars uit de omgeving van Hoogeveen te vinden.

Harry Klunder toont bronzen beelden en Grada Bisschop fijn tekenwerk. Schilderijen van Anneke Venrooy, Cor Grabijn, Attie Helder en Gretha Dollekamp. Glas in lood en glasfusing van Lisette Martens en keramiek van Martha Veldhuis. Tenslotte Alie Kooistra met ikonen.

Gert Kuyper en Bernhardus Annen zorgen voor een floraal object en Jan Wolting voor de aankleding van de expositieruimte met een natuurlijke schikking. Meer informatie over de kunstenaars vindt u op de volgende pagina’s

In de hal worden voor het goede doel sieraden verkocht gemaakt door Len van Til. De opbrengst is voor het project Gambia.

Evenals “Eten in de Herberg” is “Kunst in de Herberg” onderdeel van de Herberg van de protestantse wijkgemeente de Weide, maar beiden vormen zelfstandige werkgroepen. Het “thuishonk” van deze werkgroepen is sinds september 2017 De Vredehorst. Als doel hebben ze zich gesteld om een plek te creëren waar mensen gemakkelijk binnenstappen om in contact te komen met anderen. Zo organiseert de eerste werkgroep maandelijks met groot succes een maaltijd in De Vredehorst. Op deze wijze wil de Herberg op een andere manier kerk zijn, midden in de samenleving.

Reageren is niet mogelijk