Muziek terwijl u kerkt

‘Laat je horen!’

In ons vorige bericht schreven we over het jaarthema ‘Laat je horen’. We hebben nagedacht hoe we dat vorm kunnen geven, omdat we maar met een beperkt aantal mensen samen mogen komen en als gemeente niet mogen zingen. Zang en muziek en wat dat met ons doet, verdwijnen hierdoor naar de achtergrond.

Over twee maanden is het Kerstfeest. We zingen van het Licht dat in de donkere nacht is gaan schijnen. Juist op dit feest willen we van ons laten horen, maar hoogstwaarschijnlijk zitten we te luisteren en te kijken naar de online diensten in plaats van actief mee te zingen.

Twee liederen

Om dit feest van Licht toch muzikaal te kunnen beleven, willen we twee nummers aanbieden waaruit u kunt kiezen. Het plan is om weer een digitaal koor te vormen. Misschien herinnert u zich de opname van het nummer “Stand by me”. Op dezelfde manier zullen de kerstnummers worden uitgevoerd. De partijen en muziek worden toegestuurd met daarbij een instructie over de te maken opname.

Amazing Grace en Jesus, le Christ

De nummers die we aanbieden, zijn  Amazing Grace van John Newton en Jesus, le Christ, een Taizélied. Van het nummer Amazing Grace hebben we zelf een arrangement gemaakt.  De uitvoering van Jesus, le Christ is te vinden op YouTube.

Kinderkoor

Voor de kinderen hebben we het kerstlied “Knoop het even in je oren!” uitgezocht, die ze op dezelfde manier thuis kunnen zingen en opnemen. 

De opnames van deze digitale koren laten we zien in de Kerstnachtdienst en op Kerstmorgen.

Zin om mee te doen? Laat je horen en geef je daarom op!

Voor het kinderkerstlied kun je je aanmelden bij Anne Verhart (Anne_Verhart@hotmail.com) en voor de liederen Amazing Grace en Jesus, Le Christ bij Aliena van Dalen (aliena.vandalen@gmail.com).

Anne Verhart en Aliena van Dalen

Reageren is niet mogelijk