Noodhulp Israël en Gaza.

Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Daarom komt Kerk in Actie voor hen in actie en biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw. Help mee!

Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken…
Na al die vreselijke maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dat juist niet doen. Hoe je ook denkt over wat er daar gebeurt, kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn.

De escalatie van geweld in het Midden-Oosten heeft sinds oktober 2023 aan duizenden kinderen het leven gekost. Nog veel meer leven er er elk moment van de dag in angst. Ze zijn zowel lichamelijk als psychisch in groot gevaar. Een groot deel van de ruim 1 miljoen kinderen in Gaza is ondervoed, bijna allemaal hebben ze extreme stress, scholen zijn gesloten. Ook in Israël zijn kinderen slachtoffer van geweld en onzekerheid en ook zij hebben hulp nodig.

Kerk in Actie helpt via haar noodhulpprogramma wereldwijd mensen in nood, en dus ook in Gaza en Israël. In deze moeilijke omstandigheden gaat KiA door met het werk en zodra de grenzen weer open zijn, schalen ze de hulp meteen op.

Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Daarom komt KiA voor hen in actie en doet een beroep op ons voor donaties.
De gift voor het noodhulpprogramma van Kerk in Aktie kan worden overgemaakt via rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v Noodhulp. Of ga via de link (verder lezen) rechtstreeks naar de donatiepagina van Kerk in Actie.

Namens de diaconie,
Dianne Buit

Reacties zijn gesloten.