Ontmoetingen

Seizoen 2019-2020

Elkaar ontmoeten, de tijd nemen om met elkaar te praten of samen iets doen. Dat vinden we belangrijk binnen de Protestantse Wijkgemeente De Weide, onze wijkgemeente rond de Vredehorst.

Daarom is er ook voor het komende seizoen 2019-2020 weer een gevarieerd programma met Ontmoetingsmomenten opgezet. De ene keer staat verdieping op de voorgrond, de andere keer meer het samen zijn. En vaak loopt het in elkaar over. We hopen dat het omzien naar en aandacht hebben voor elkaar hierdoor een impuls krijgt. Want Kerk-zijn doe je/ben je niet alleen!

Je bent van harte uitgenodigd om aan een of meer van de volgende Ontmoetingen deel te nemen.

 

  1. De Nazit: Napraten over de Preek

Soms blijft een kerkdienst of een preek langer hangen dan anders. Je kunt dan de behoefte hebben om er met anderen nog even over door te praten. Die gelegenheid willen we dit jaar bieden. Op 6 zondagen (meestal de eerste zondag van de maand, behalve de tweede keer) in de periode oktober-november-december en februari-maart-april, is er na de ochtenddienst gelegenheid om in zaal 1 met elkaar in gesprek te gaan. We wisselen met elkaar van gedachten hoe het Goede Verhaal ons dagelijkse leven raakt. Wanneer de groep te groot is, maken we kleinere groepjes. Het is niet nodig jezelf vooraf aan te melden.

Wanneer: zondagen 6 oktober, 27 oktober, 1 december, 2 februari, 1 maart, 5 april

 

  1. Running Dinner

Veel mensen kijken er elk jaar naar uit: het Running Dinner.  Dit jaar wordt het georganiseerd op zaterdag 2 november 2019. Het Running Dinner is een maaltijd waarbij we in beweging komen en verschillende mensen ontmoeten. Het voor-, hoofd- en nagerecht worden op verschillende adressen (bij gemeenteleden thuis) genuttigd. We starten om 17.00 uur gezamenlijk met een drankje en hapje in de Vredehorst. Rond 18.00 uur gaan we in groepjes van ongeveer 6 personen naar gastadressen voor het voorgerecht. Om 19.30 uur word je op een volgend adres verwacht voor het hoofdgerecht. Rond 21.00 uur sluiten we het diner af in de Vredehorst waar het gevarieerde toetjesbuffet zal staan te wachten. Tijdens de maaltijd kan er aan de hand van vragen/stellingen gesproken worden over het jaarthema ‘Een goed verhaal’. Maar vaak komen de goede verhalen al vanzelf op gang!

Jongeren vanaf een jaar of 12 zijn ook van harte welkom om mee te doen aan het Running Dinner. We gaan deze keer een of meer aparte jongerengroepen vormen. Dus trommel je vrienden op en doe mee! Aanmelden voor het Running Dinner kan tot 7 oktober 2019.

 

  1. Pubquiz

Op donderdag 23 januari 2020 om 20.00 uur organiseren we weer een oergezellige Pubquiz in de ontmoetingsruimte van de Vredehorst. In teams van 4 personen wordt de quiz gespeeld en wordt er gestreden om de eerste prijs. De quiz bestaat uit een zestal rondes van 10 vragen. Er zijn o.a. een muziekronde, een fotoronde en een bijbelkennisronde. De hapjes voor deze avond worden verzorgd, consumpties zijn voor eigen rekening. Een gezellige en strijdvolle avond voor alle jongeren vanaf 15 tot ca. 100 jaar!

 

  1. Zingen op Zondag met aftertea

Op zondagmiddag 9 februari om 14.30 uur willen we weer een Zingen op Zondag organiseren in de Vredehorst. Samen zingen, bekendere en wellicht onbekendere liederen, onder begeleiding van muzikaal talent uit onze wijkgemeente.

Na het zingen gaan we in de ontmoetingsruimte van de Vredehorst samen genieten van een mini High Tea, waarbij gezorgd wordt voor allerlei lekkernijen. We hopen op een muzikale en smaakvolle middag met elkaar.

Graag horen we vooraf wie er komt. Wanneer je een favoriet lied hebt, kun je dat natuurlijk doorgeven. Wie weet komt het die middag voorbij.

 

  1. Huiskamergesprek

Het huiskamergesprek heeft dit jaar als thema ‘Een goed verhaal’. In kleine groepen gaan we met elkaar in gesprek. Zo delen we iets met elkaar van ons leven, onze gedachten, onze ervaringen en ons geloof. Is de Bijbel voor jou een goed verhaal? Samen gaan we ons op verschillende manieren verdiepen in een bijbelverhaal.

De Huiskamergesprekken zullen bij gemeenteleden thuis plaatsvinden. Er zijn drie gespreksmomenten gepland, verspreid over verschillende dagen en dagdelen:

Dinsdagmiddag 10 maart 2020 van 14.15 – 16.30 uur

Woensdagavond 11 maart 2020 van 19.45 – 22.00 uur

Donderdagochtend 12 maart 2020 van 9.45 – 12.00 uur

Voor elk van deze dagen zijn we op zoek naar een gastadres. Wil je bij het aanmelden aangeven of je eventueel jouw huiskamer beschikbaar wilt stellen? Je kunt aangeven op welke dag je aan het gesprek wil deelnemen.

 

  1. Fietspuzzeltocht & Picknick

Op zondag 7 juni 2020 organiseren we een fietstocht, geschikt voor alle leeftijden. We starten  tussen 11.00 en 11.30 uur vanuit de Vredehorst (na de kerkdienst en een kop koffie). Het is de bedoeling om in de vorm van een puzzeltocht een mooie route in de omgeving van Hoogeveen te fietsen. Onderweg ontmoeten we elkaar tijdens een picknick op een nog nader te bepalen plaats. Rond 14.30 uur is de fietstocht afgelopen. Dus zet je speurneus op en fiets mee! Een leuke afsluiting van het seizoen.

 

Aanmelden Ontmoetingen

Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven aan welke ontmoeting(en) je deel wilt nemen. Het formulier kan ingeleverd worden in de doos in de ontmoetingsruimte van de Vredehorst, of bij:

Jacqueline Wolthers, Dravik 14
Alida Jansen, van Swietenhof 49

 

Digitaal aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website of door de gegevens van het aanmeldingsformulier te mailen naar ontmoetingen@pwgdeweide.nl.

Reageren is niet mogelijk