Op zoek naar Judas – een nieuwe musical in de Vredehorst

Van Paulus naar Judas

Informatiebijeenkomst: Zondag 5 maart om 11:00 uur na de ochtendkerkdienst in de Vredehorst

 

Judas.
Noem die naam en er komen meteen beelden boven: verrader, onbetrouwbaar, oplichter, geldwolf. Het zijn zo maar een paar woorden die we aan ‘een Judas’ toedichten. En we kennen ook veel uitdrukkingen met het woord Judas erin. En zonder uitzondering zijn die allemaal negatief bedoeld: een Judaskus, een Judasgroet, Judasgeld, Judasrol…. Dit alles bepalende Judasbeeld is eeuwenlang bevestigd.

Maar wat weten we over hem? Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes hebben alle vier over hem geschreven en elke evangelist heeft zijn eigen beeld. Geen eenduidig beeld. Eenvoudig is het niet om te achterhalen wat de motieven van Judas zijn geweest voor de overlevering.
Dr. Bert Aalders geeft in een boek dat hij over Judas schreef tien mogelijke motieven met Judasbeelden aan. Want geen beeld zonder motief en geen motief zonder beeld. Maar er zijn meer beelden over Judas. In het recent ontdekte Evangelie van Judas, een Koptisch geschrift uit de eerste eeuwen na Christus, komt het beeld naar voren van Judas als held en juist niet als verrader. Een verrassend nieuwe invalshoek.

Wie is Judas?

Zeg het maar. Hoe was hij als klein kind? Vurig? Stil? Een zwart-wit denker? Kon hij tegen onrecht of niet? Liep hij als een dolle stier achter wie dan ook aan? En wie waren zijn ouders? De naam van zijn vader kennen we: Simon. Maar dat is alleen een voornaam.
Maar zijn moeder? Wie was zij en wat dacht ze toen ze haar zoon Judas – Grieks voor Juda- in haar handen hield? Hoe zag zijn jeugd eruit in het dorpje Ish-Karioth? Wie kan hem doorgronden, wat bezielde hem? Waarom maakte hij de keuzes die hij maakte? Vragen, vragen, vragen en juist met die vragen is de schrijver van de musical ‘Op zoek naar Judas’ aan de slag gegaan.

‘Op weg’ met een nieuwe musical

Na de verhalen/musicals over Paulus, Maria, Mozes en Ruth is de zoektocht naar Judas het begin van een spannende reis. We gaan als het ware op weg met Judas.
Die zoektocht en reis zijn bij elke musical weer spannend en uitdagend. Maar ook geweldig om als groep deelnemers met elkaar te beleven. Bij de uitvoering hebben we de taart al gehad, de uitvoering is dan de kers op de taart.
Bij elke musical zijn de deelnemers weer verschillend. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, als je zin hebt om ‘op weg’ te gaan ben je van harte welkom.

Praktische informatie
We starten 17 maart a.s. en oefenen elke vrijdagavond (m.u.v. vakanties en feestdagen) van 19.30 tot ca. 21.15 uur De uitvoeringen staan gepland op 23, 24 en 25 maart 2018, het weekend van Palmpasen. Voor deelname vragen we eenmalig € 20,-.
We hopen natuurlijk op heel veel (nieuw) zang- en acteertalent. In het bijzonder doen we ook een beroep op jongeren om zich aan te melden. Er is een aantal prachtige rollen en er is ruimte in het koor. Enthousiast geworden? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten in de Vredehorst. Check pwgdeweide.nl of facebook (@MusicalsVredehorst) voor de laatste informatie.

Deze informatiebijeenkomsten, waar iedereen van harte welkom is die nog meer wil weten over deelname aan de musical, vinden plaats op:

Woensdag 1 maart om  19:30 uur in de Vredehorst

Zondag 5 maart om 11:00 uur na de ochtendkerkdienst in de Vredehorst

Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Stuur dan een mailtje met vermelding van je naam, telefoonnummer en welke zangstem (bas, tenor, alt of sopraan) je hebt naar: musicalsdeweide@outlook.com. Lijkt het je leuk om een rol te spelen, geef dan even aan of je in aanmerking wilt komen voor een small, medium of large rol. Ook mag je aangeven of je wel of niet een solo zou willen zingen. Voor de grote rollen en zangsolo’s houden we na 17 maart audities.

Hartelijke groet namens het productieteam,

Geert Jansen en Caroline van Haeringen

 

Reageren is niet mogelijk