Opknapbeurt Vredehorst

Soms komt het voor, op een zonnige dag, dat de afbeeldingen van de beamer op de muur langs de Zuidwoldigerweg minder goed leesbaar zijn. Op verzoek heb ik onderzoek gedaan wat hieraan te doen is.

Een leverancier van zonweringen zoals lamellen, luxaflex en dergelijke is geweest om advies te geven. Helaas blijkt na onderzoek dat de ruimte om zonwering op te hangen te smal is, er bleek geen fabrikant te zijn die zulke smalle zonwering kan leveren. Het alternatief is om folie op het betreffende raam te plakken, maar dit bleek al aanwezig. Helaas zie ik geen mogelijkheid dit probleem op te lossen.

Voor de vakantie is de buitenkant van de kerk fors onder handen genomen. Een grote schilderbeurt was noodzakelijk, het ziet er nu allemaal weer verzorgd uit. Tijdens de vakantie heeft de schilder onderhoud gedaan aan de binnenzijde van de kerk. Deuren, plinten, enz., daar waar beschadigingen waren, zijn deze zo goed als mogelijk weggewerkt. Later dit jaar zullen een aantal muren opnieuw gesaust worden. De luchtstromen die door de radiatoren ontstaan, brengen kleine deeltjes stof in beweging, die zich op de muren vestigen. Ondanks het feit dat de aangebrachte saus “schrobvast” is, blijken de muren toch niet schoon te krijgen.

Uw kerkrentmeester

Henk Hospers

Reacties zijn gesloten.