Uitleg van het arrangement boven het liturgisch centrum op 17 december

De protestantse wijkgemeente De Weide is een dynamische, levende gemeente. Dat is te zien in de spiraalvorm die (bijna) nooit stilstaat. Er gebeurt altijd wel wat. De gemeente bestaat uit een grote verscheidenheid van mensen die worden verbeeld door de verschillende bloemen, zowel in kleur als in vorm. Groot, klein, fel gekleurd, wat donkerder, prominent aanwezig of juist wat op de achtergrond.
In die wijkgemeente mag jij, Jacoline, gaan werken. Je bent verbeeld als de bol in het midden van de gemeente, gemaakt van Klimop. De Klimop staat voor Gods trouw. Het is een materiaal wat zich heel sterk hecht. Je staat er dus niet alleen voor.
Er wordt wat van je verwacht. Je kunt niet op jezelf blijven staan binnen de gemeente. Je zult verbindingen moeten aanbrengen en onderhouden, zowel tussen gemeenteleden onderling als tussen jou en de gemeente. Dat is verbeeld door de rode lijnen in het object. Dat verbinden is een hele klus, maar je hoeft nooit te vergeten dat Gods trouw en jij altijd met elkaar verbonden blijven.

Bernhardus Annen

Reageren is niet mogelijk