Unieke paaseditie Kerkentrommel bij vijfduizend adressen op de mat

Thema Groeien na(ar) Pasen

 De speciale paaseditie van de Kerkentrommel, hét informatie- en opinieblad van de Protestantse Gemeente Hoogeveen, valt deze week bij nagenoeg vijfduizend huishoudens op de mat. Enkele keren per jaar ontvangen alle leden van de Protestantse Kerk het kerkblad, ook wie geen abonnement heeft. “We bereiken met deze editie alle gemeenteleden. Een uitgelezen aanleiding om dit nummer het thema Groeien na (ar) Pasen mee te geven”, aldus Harmieke Paters, namens de redactie. Met name de tuin wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht.

 De tuin

De redactie koos voor het thema Groeien na (ar) Pasen, omdat het past bij deze tijd van het jaar; tuinen ontwaken langzaam uit de winterslaap en alles begint uit te lopen. Het snoeiwerk is begonnen en een vergeten herfstblad wordt opgeruimd. Veel mensen worden weer tuinmannen en –vrouwen. De viering van het Paasfeest valt op de eerste zondag na volle maan in de lente daarmee samen. De kerk viert met Pasen het ontluiken van het nieuwe leven in Jezus als de opgestane die in de Bijbel voor tuinman wordt aangezien. Daarom veel achtergrondinformatie over hoe de levenstuin er uitziet met Jezus als tuinman en liturgisch bloemschikken. Ook biedt deze Kerkentrommel tips voor dagjes uit naar Bijbelse thematuinen en een toelichting op de bijzondere dagen in aanloop naar de opstanding.

‘Kerk in gewone taal’ laat mensen groeien

Met deze speciale paaseditie hoopt de redactie van de Kerkentrommel meer aan te sluiten bij de trend ‘kerk in gewone taal’. Zo staat er een ABC in met toelichting op organisatorische begrippen; bijvoorbeeld wat is het moderamen en wat is de taak van diakenen en ouderlingen. Harmieke Paters: “Uiteraard is het gebruik van gewone taal het streven bij alle edities, 24 uitgaven per jaar. Ook mensen die thuis zijn in de kerk, gewend aan het jargon en de Bijbel goed kennen, vinden het prettig als het niet onnodig ingewikkeld is. Iedereen krijgt immers talloze boodschappen per dag in deze informatiemaatschappij, offline en online. Tegelijk willen veel mensen groeien in hun kennis. Met dit paasnummer sluiten we daarop aan.”

Reageren is niet mogelijk