Voedselbankactie rond de Vredehorst

Doet u ook mee ???


Als ik op zondagmorgen de kerkzaal binnenstap en het zwarte kratje van de voedselbank zie staan, denk ik keer op keer : stom weer vergeten om iets/een kleinigheid mee te nemen.
Als ik voor het weekend boodschappen doe of zondagsmorgens vertrek van huis denk ik daar niet aan. Geen onwil , maar………… Wie herkent dat ook bij zichzelf ??
Weet u dat ongeveer 140 gezinnen in Hoogeveen , een keer in de 14 dagen gebruik maken van de voedselbank? Voor hun is dit een onmisbare en dus welkome aanvulling op hun dagelijkse behoefte vwb voeding en verzorging.
Elke vrijdagmorgen worden er dus een 70 tal kratten gevuld met allerlei voedings en verzorgingsproducten, die ’s middags door de gezinnen zelf worden afgehaald.
Hoe mooi zou het niet zijn als we elke keer 70 dezelfde produkten aan de voedselbank zouden kunnen leveren ( voor elk gezin 1). Het liefst natuurlijk 1x per week, maar laten we beginnen dat 1x in de maand voor elkaar te krijgen.
Hoe gaan we dat doen ?? Door elkaar er op tijd aan te herinneren. !!!
Bij de in/uitgang van de kerkzaal, bij de krat van de voedselbankactie ligt een formulier waarop u, uw naam, uw e-mail adres en /of uw 06 nummer kunt noteren. Op de eerste en derde donderdag van de maand krijgt u een mail of een app om elkaar eraan te herinneren het produkt van deze maand mee te nemen.
U kunt zich ook opgeven via het e-mailadres: watnemenwemeedezemaand@hotmail.com

Al bijna 100 mensen doen al actief mee . We hebben dan ook een geweldige start gemaakt !
Doet u ook mee ?? Vele kleintjes maken een grote !!!!!

Namens de wijkdiakenen van de Vredehorst
Gerrit Olijve

Reageren is niet mogelijk