Zomerfilosofie in Hoogeveen, gesprek over leven en dood voor iedereen!

Spannend en boeiend. Graag nodig ik u uit voor een bijzondere serie zomergesprekken. Hoewel de meeste activiteiten zijn gestopt, leek het me zinvol een paar momenten van ontmoeting te creëren. We gaan daarbij in gesprek op een open en onbevangen manier over een niet zo alledaags thema, dat toch zo onlosmakelijk bij het leven hoort: de dood. Dat is spannend en tegelijk ook boeiend.

Zomerfilosofie wil een ontmoetingsplek zijn voor ieder die het interessant vindt en de moed heeft om over eindigheid en de dood na te denken, en daar met anderen over te spreken. Zonder voorop gezet plan of ‘agenda’ wil ik dit bijzondere thema bespreekbaar maken. Het gaat er niet om een opvatting of overtuiging over te brengen. Het is ook geen rouw verwerkingsgroep, al is er alle ruimte om eigen ervaringen te delen. Het enige doel is open en met ruimte voor ieders inbreng een zinvolle middag in de zomer te creëren door middel van een boeiend onderwerp. Wij zullen gebruik maken van beeld, poëzie en/of muziek.

Voor iedereen. U wordt van harte uitgenodigd om mee te praten. Het vraagt misschien moed om hieraan mee te doen. Maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat deelnemers uit eerdere groepen enthousiast waren over deze bijeenkomsten.
Door vanuit verschillende invalshoeken naar de dood te kijken, kan deze bespreekbaar worden. En als iets bespreekbaar is mag het er zijn en kan het haar eigen plek innemen. Weet hebben van de dood is weet hebben van het leven.


U wordt ontvangen met koffie/thee.
De gesprekken worden geleid door pastor Dineke van Oort, bij haar kunt u zich ook aanmelden: dinekevanoort@hotmail.com tel.: 06-25231614

Waar:        De Vredehorst
Wanneer:   Donderdagen 30 juni, 28 juli en 25 augustus
Hoe laat:    14.30 – +/-16.00 uur
Voor wie:    Ieder die er belangstelling voor heeft uit alle wijkgemeenten
Kosten:      Geen
Graag van te voren aanmelden

Reageren is niet mogelijk