ZONDAG 3 – Zoek iemand op!

Een van de kostbaarste dingen die je aan iemand anders kan geven is jouw tijd.
Spullen hebben we vaak genoeg of in overvloed, maar tijd is schaars.
Daarom is de opdracht voor deze week: Maak de wereld een beetje mooier door tijd te maken voor iemand uit je omgeving!

In het Bijbelgedeelte van deze zondag maakt Jezus tijd voor iemand. Hij ontmoet een mens waar veel andere mensen geen tijd voor hebben. Zo zijn er in ons leven ook vaak mensen waar we niet aan toe komen. Misschien omdat ze op afstand wonen, misschien omdat ze op andere tijden thuis zijn dan wijzelf. Deze week geven we aandacht iemand die je lang niet gezien of gesproken hebt.

Stap 1 : Vandaag kun je beginnen door in gedachten even terug te gaan naar een moment waarop je die ander ontmoette, sprak of iets samen deed. (zoek bijvoorbeeld een foto op in een fotoboek of op je mobiele telefoon, kijk op de socials van die persoon en maak zo even ruimte in je hoofd voor diegene.

Stap 2: stuur die persoon een berichtje, of bel die persoon op en vraag hoe het vandaag met hem/haar gaat. (dit kan bijvoorbeeld ook maandag, of dinsdag)

Stap 3 : Maak of koop iets voor die persoon: een kaartje of een kleinigheidje en stuur het op of maak een afspraak om elkaar weer eens te zien.

NB: Lastig?
Vertel de persoon waarmee je contact legt gewoon eerlijk waarom je contact zoekt en nu aan hem/haar denkt. Wij zijn in de kerk bezig met de veertigdagentijd en hebben deze zondag stil gestaan bij ontmoetingen die je kunnen veranderen. Geef aan dat de persoon met wie je contact zoekt ook een speciaal plekje in je leven heeft.

Reacties zijn gesloten.