Dankbaarheid in Oeganda.

Tijdens de kerkdienst van 11 november jl. mocht ik een presentatie houden over het kindertehuis ‘Foodstep’ in Entebbe, Oeganda, omdat de opbrengst van de eerste collecte voor dit kindertehuis bestemd was. Wat heeft u enthousiast gereageerd! Namens alle kinderen en de staf van Foodstep wil ik u allen heel hartelijk bedanken.

Omdat de lijntjes kort zijn, konden we de opbrengst eind november al ‘verzilveren’. De pastor, die elke zondag een viering houdt met alle kinderen en die door de week vaak aanwezig is, konden we dankzij u blij maken met een lang gekoesterde wens: een nieuwe preekstoel. Deze is in november/december handgemaakt door timmerman John. Deze John, ooit kind soldaat gemaakt, kwam later ook op Foodstep wonen en ontwikkelde zich daarna tot een uitstekende timmerman, zie foto preekstoel. Helaas kreeg hij een week na het afleveren van de preekstoel een ernstig verkeersongeluk, zodat voor zijn leven gevreesd moest worden maar…. hij heeft het gered en is aan het revalideren.
Ook in Oeganda kennen ze inspectie. En die kwam in november met de boodschap dat er op korte termijn een muur om het terrein gebouwd moest worden want anders…. Maar waar haal je zo gauw geld vandaan…..? Uit Hoogeveen!! Precies op het juiste moment kon mijn zusje uw gift overhandigen en kon vrijwel meteen een begin gemaakt worden met het bouwen van een deel van de omheiningsmuur. De inspectie, die in december terugkwam, was verbaasd maar ook verrast met deze prachtige ontwikkeling, wat resulteerde in een positief rapport! Een wonder! U begrijpt dat de dankbaarheid op Foodstep heel groot is.
En daarom nog een keer, maar nu ook namens ons: heel hartelijk dank!

Francisca en Marijke van Pagée

Reacties zijn gesloten.