Ontmoetingen 2022-2023

Elkaar ontmoeten, de tijd nemen om met elkaar te praten of samen iets doen. Dat vinden we belangrijk binnen de Protestantse Wijkgemeente De Weide, onze wijkgemeente rond de Vredehorst. En juist dat hebben we de afgelopen twee jaar zo vaak moeten missen!
We hebben daarom met veel plezier voor het komende seizoen 2022-2023 weer een gevarieerd programma met Ontmoetingsmomenten opgezet. De ene keer staat verdieping op de voorgrond, de andere keer meer het samen zijn. En vaak loopt het in elkaar over. We hopen dat het omzien naar en aandacht hebben voor elkaar hierdoor weer een impuls krijgt. Want Kerk-zijn doe je/ben je niet alleen!
Je bent van harte uitgenodigd om aan een of meer van de volgende Ontmoetingen deel te nemen.

1. Zingen op Zondag met aftertea
Op twee zondagmiddagen willen we dit seizoen een Zingen op Zondag organiseren in de Vredehorst, namelijk op 2 oktober 2022 en 23 april 2023.
Van 14.30 uur tot 16:30 uur gaan we zingen, bekendere en wellicht onbekendere liederen, onder begeleiding van muzikaal talent uit onze wijkgemeente.
Na het zingen gaan we in de ontmoetingsruimte van de Vredehorst samen genieten van een mini High Tea, waarbij gezorgd wordt voor allerlei lekkernijen. We hopen op muzikale en smaakvolle middagen met elkaar.
Graag horen we vooraf wie er komt. Wanneer je een favoriet lied hebt, kun je dat natuurlijk doorgeven. Wie weet komt het die middag voorbij!
Je kunt je tot en met de vrijdag voor de betreffende zondag opgeven via het aanmeldingsformulier of door een mail te sturen naar ontmoetingen@pwgdeweide.nl.

2. Kerkcafé
Het Kerkcafé is een ontmoetingsavond voor ieder die een stukje huiselijkheid en gezelligheid zoekt. Iedereen is welkom, jong of oud en een kerkelijke achtergrond is niet noodzakelijk. Naast een praatje is er in het Kerkcafé ook ruimte voor ontmoeting, een goed gesprek en spelletjes. Dit seizoen is het Kerkcafé op drie laatste vrijdagavonden van de maand geopend vanaf 20.00 uur.
Het Kerkcafé is voor onze wijkgemeente een nieuwe activiteit, die nog in ontwikkeling is. Wanneer het aanslaat kunnen we wellicht volgend jaar de deuren van de Vredehorst vaker openen voor het Kerkcafé. Ideeën zijn van harte welkom!
Wanneer: vrijdag 28 oktober 2022, 24 februari 2023 en 31 maart 2023 vanaf 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

3. Pubquiz
Op vrijdag 25 november 2022 om 20.00 uur organiseren we weer een oergezellige Pubquiz in de ontmoetingsruimte van de Vredehorst. In teams van 4 personen, die willekeurig worden samengesteld, wordt de quiz gespeeld en wordt er fel gestreden om de eerste prijs. De quiz bestaat uit een zestal rondes van 10 vragen. Er zijn o.a. een muziekronde, een fotoronde en een bijbelkennisronde. De hapjes voor deze avond worden verzorgd, consumpties zijn voor eigen rekening. Een gezellige en strijdvolle avond voor alle jongeren vanaf 15 tot ca. 100 jaar!
Je kunt je opgeven voor deelname aan de Pubquiz tot en met zondag 20 november 2022 via het aanmeldingsformulier of door een mail te sturen naar ontmoetingen@pwgdeweide.nl.

4. Running Dinner
Veel mensen kijken er elk jaar naar uit: het Running Dinner. Dit seizoen gaan we het weer organiseren, en wel op zaterdag 28 januari 2023. Het Running Dinner is een maaltijd waarbij we in beweging komen en verschillende mensen ontmoeten. Het voor-, hoofd- en nagerecht worden op verschillende adressen (bij gemeenteleden thuis) genuttigd. We starten om 17.00 uur gezamenlijk met een drankje en hapje in de Vredehorst. Rond 18.00 uur gaan we in groepjes van ongeveer 6 personen naar gastadressen voor het voorgerecht. Om 19.30 uur word je op een volgend adres verwacht voor het hoofdgerecht. Rond 21.00 uur sluiten we het diner af in de Vredehorst waar het gevarieerde toetjesbuffet zal staan te wachten. Tijdens de maaltijd kan er aan de hand van vragen/stellingen gesproken worden over een thema. Maar vaak komen de goede verhalen al vanzelf op gang, waardoor de gesprekskaarten ongebruikt blijven.
Jongeren vanaf een jaar of 12 zijn ook van harte welkom om mee te doen aan het Running Dinner. We gaan voor hen aparte jongerengroepen vormen. Dus trommel je vrienden op en doe mee!
Aanmelden voor het Running Dinner kan tot 6 januari 2023 via het aanmeldingsformulier of door een mail te sturen naar ontmoetingen@pwgdeweide.nl.

5. Fietspuzzeltocht & Picknick
Op zondag 11 juni 2023 organiseren we een fietstocht, geschikt voor alle leeftijden. We starten tussen 11.00 en 11.30 uur vanuit de Vredehorst (na de kerkdienst en een kop koffie). Het is de bedoeling om in de vorm van een puzzeltocht een mooie route in de omgeving van Hoogeveen te fietsen. Onderweg ontmoeten we elkaar tijdens een picknick op een nog nader te bepalen plaats. Rond 14.30 uur is de fietstocht afgelopen. Een leuke afsluiting van het seizoen.
Je kunt je alvast aanmelden voor de Fietstocht via het aanmeldformulier of door een mail te sturen naar ontmoetingen@pwgdeweide.nl. In de loop van volgend voorjaar zullen we deze activiteit via de Kerkentrommel nogmaals onder de aandacht brengen.

Aanmelden Ontmoetingen
Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven aan welke ontmoeting(en) je deel wilt nemen. Het formulier kan ingeleverd worden in de doos in de ontmoetingsruimte van de Vredehorst, of bij:

Jacqueline Wolthers, Dravik 14
Alida Jansen, Van Swietenhof 49
Henriët Annen, De Aak 98

aanmelden kan per email ontmoetingen@pwgdeweide.nl.

Reacties zijn gesloten.