Paaschallenge

Een puzzeltocht voor alle leeftijden, doet u mee?

De protestantse kerk van Delfsgauw heeft een mooie vorm bedacht om naar het paasfeest toe te leven en die vorm is nu ook in onze wijkgemeente te beleven. Het gaat om een puzzeltocht met opdrachten door onze woonomgeving. De tocht duurt ongeveer een uur.

Op de dagen van Pasen (donderdag 1 april tot en met maandag 5 april) stapt, wie zich van tevoren heeft opgegeven, in een tijdmachine, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling.
Opeens loopje door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Je zit midden in het verhaal van Pasen.
Van Jezus en zijn leerlingen en zijn tegenstanders. Je weet nog niet welke rol je speelt in het verhaal, maar daar kom je gaandeweg achter. Wat we al wel kunnen verklappen? Je bent een ‘tegenstander,van Jezus. Wie je bent en waarom de weg van Jezus een probleem voor jou is mag je ontdekken door de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren.

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van Liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Hoe werkt het?
Deze Paaschallenge is geen evenement en je kunt hem in kleine groepjes lopen op je eigen tijd door de wijk. Het is de bedoeling je vooraf aan te melden via een datumprikker en een begintijd kiezen. Aan die tijd moet je je ook houden. Zodat er geen groepsvorming op straat ontstaat. Vervolgens loop je een route waar op verschillende punten QR_codes te ontdekken zijn en deelnemers een deel van het verhaal, een opdracht of een vraag krijgen. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap.

Voorbereiding
Iedereen kan zonder voorkennis meedoen aan deze activiteit.
Om op weg te gaan moet je voor jezelf een aantal materialen printen (dit krijg je na de opgave toegestuurd). Ook is het belangrijk om spijkers, een hamer en een smartphone mee te nemen die QR-codes kan scannen. We vragen je verder op een punt op de route om een foto te maken van waar je bent, die je mag insturen naar jeugdwerk@pwgdeweide.nr zodat we die kunnen delen.

Tot slot

De Paaschallenge is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is het speciaal geschikt voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Ook mensen van buiten de kerk zijn welkom. U kunt zich opgeven via het formulier op deze website. Een aantal dagen voor de paaschallenge ontvangt u een link naar de datumprikker.

Namens de ambtsgroep Jeugd,
Marijn van Rijswijk.

Reacties zijn gesloten.