Slingerpagina

 

SAMEN maken we een slinger: Doe mee!

Doe mee en bereid je voor op het Paasfeest: maak een vlag voor aan onze feestslinger!

Wat doen we?

Het is 40dagentijd. SAMEN bereiden we ons voor op het Paasfeest op 17 april. We maken een slinger. Een slinger die bestaat uit vlaggen die verhalen vertellen over het feest waar we naar onderweg zijn. Elke zondag wordt er een vlag opgehangen over een Bijbelverhaal. Maar naast die Bijbelverhalen mogen ook onze eigen vlaggen met verhalen over wat Pasen voor ons betekent en hoe we ons voorbereiden. Zo helpen we elkaar op weg. Durf jij ook te delen?

Hoe leef jij je leven? Hoe kom je dichter bij God? Wat doe jij voor de mensen om je heen?
Hoe leven, vieren en volgen we samen als kerkgemeenschap richting het Paasfeest?

Je eigen vlag maken moeilijk? Helemaal niet! (ca. 10 min)
Ga er even voor zitten en bedenk wat voor jou belangrijk is aan het paasfeest. Brei, haak, naai of knutsel vervolgens een mooi exemplaar! Je kunt dit format gebruiken door het te printen of over te tekenen.

Inspiratie hulplijn

Heb je niet direct inspiratie? Elke zondag doen we een suggestie naar aanleiding van de dienst.
Voorbereiden op een feest is niet alleen vrolijk. Het kan je soms ook stil doen staan bij de diepte van het leven. Heb je trouwens teveel inspiratie voor één vlag? Dat kan ook: je mag natuurlijk altijd meer vlaggen maken.

 

Inspiratie hulplijn 1: Hoe bereid jij/u zich voor op het Paasfeest?

Deze inspiratie hulplijn sluit aan bij het “voorbereiden op het Paasfeest”. Hoe bereiden wij ons voor? En kunnen we daar iets over vertellen op een vlag? Wat zijn goede voornemens voor de komende tijd? Wie zoeken we op? Wat laten we staan? Ga je vasten? Welk boek ga je lezen? Waarvoor bidden we?

>> Print de kaftafbeelding van het boek uit dat je gaat lezen en plak deze op de vlag, versier de vlag nog wat extra met gekleurd papier, stickers of stof.

>> Vat in een beeld waar je van gaat vasten. Geen Social Media? Hoe zou je dat op de vlag kunnen uitbeelden? Geen snoep? Beeld dat wat je allerlekkerst en moeilijkst vindt om te laten staan af op de vlag.

>> ga je bij iemand op bezoek? Teken het huisnummer van deze persoon op de vlag en versier de vlag met gedroogde bloemen, servetten of andere versieringen.

>> Waarvoor bidt je? Beeld je gebedsintentie of situatie uit op de vlag. Schrijf bijvoorbeeld “VREDE” of “GENOEG KANSEN VOOR IEDER MENS”, “EEN DAK BOVEN HET HOOFD” of schrijf een gebed dat je bidt eens uit.

 

Op de tweede zondag van de Veertigdagentijd hoorden we in de dienst waar het om gaat bij het Paasfeest: Jezus maakt een nieuw begin voor ons mogelijk: en wat kunnen we dat soms goed gebruiken!

 

Inspiratiehulplijn 2: Inspiratie voor je vlag: 

Hoe zou een nieuw begin voor jou eruit zien?

  • * Ken je een beeld? (bijvoorbeeld: een open graf? Een deur? Een ratslag? etc.? )
  • * Ken je een gedicht dat daar bijpast?
  • * Ken je een lied dat gaat over de vrijheid die God geeft?
  • * Is er een kleur die bij dit thema past?

 

Zet het op je vlag!

 

Derde zondag:

Jezus is de reference man van Gods Nieuwe Wereld, zijn Koninkrijk.
In welke mensen in dit leven en in de recente geschiedenis zien wij sporen van de Jezus terug?

Inspiratie Hulplijn 3:

Plaats een foto op een vlag.
Schrijf de naam erop samen met eventueel een uitleg, waarom je terugziet en lever je vlag komende zondag in in de dienst…

Voorbeeld:  

 

 

Tip:
Ook thuis kun je een slinger maken op weg naar Pasen.

Reacties zijn gesloten.