Bakken voor je naaste – Wat heeft het opgeleverd?

In september jl. zijn we als projectgroep vol enthousiasme begonnen met dit project. Ook spannend, want hoe zou het worden ontvangen? Met heel veel enthousiasme! In de afgelopen weken hebben heel veel mensen hun gaven en talenten ingezet om geld in te zamelen. En hierdoor maken we het mogelijk dat in 2024 op 103 kinderverjaardagen in gezinnen die het financieel minder hebben, verjaardagstaart op tafel staat!

‘Bakken voor je naaste’ in cijfers:

  • Op 3 zondagen werden tientallen lekkernijen naar de kerk gebracht en stonden deze te wachten op hun kopers. Geweldig om te zien die tafels vol met lekkers, prachtige creaties en mooie verpakkingen.
  • 85 lekkernijen, variërend van bokkenpootjestaart tot heerlijke cakes, zijn gebakken en verkocht.
  • 56 unieke bakkers, jong en oud (en niet alleen uit wijkgemeente De Weide!), hebben met passie en inzet één of meer lekkernijen gemaakt.
  • 65 unieke kopers hebben één of meer producten gekocht.
  • Meerdere mensen hebben het project ondersteund met een gift.

Zondagmorgen 3 december jl. hebben wij in de ochtenddienst in De Vredehorst de voorlopige eindstand van € 1.215 (!!) bekend mogen maken. Een superresultaat waarmee we heel veel mede Hoogeveeners heel blij maken. Binnenkort bespreken we met de HEMA in Hoogeveen hoeveel taarttegoed op de waardebonnen wordt geschreven.

De opbrengst van dit project was méér dan dit fantastische geldbedrag. Het heeft ook mensen met elkaar in contact gebracht (bijvoorbeeld bij het terugbrengen van bakvormen), het heeft bijgedragen aan gemeenteopbouw en gezorgd voor een positieve vibe en veel enthousiasme. In de scipiogroep zijn foto’s gedeeld van onder andere lekkernijen, van gezinnen die met elkaar aan de slag waren en van smullende mensen.

Wij hebben dit project met veel enthousiasme uitgevoerd. Wij danken God voor het vele (bak)talent en jullie voor de royale inzet van gaven en talenten voor een ander. In het bijzonder danken wij Henk Batenburg voor het projectlogo, Harry Huisjes en Janny Oost van het kerkelijk bureau voor de financiële afhandeling en Henk-Jan Regeling en Dianne Buit voor de hulp bij de communicatie. Wat ons betreft smaakt dit naar meer!

Projectgroep ‘Bakken voor je naaste’

Albert-Jan Salomons

Eveliene Salomons-Storm

Anneke van Toly

Hanke Fernhout

Marry Bakker

Mirjam Boertien

Rianne Kampman

Herko Reinders

 

Reacties zijn gesloten.