Sparen in de 40-dagen-tijd.

Zondag 18 februari zijn de spaardoosjes weer uitgedeeld bij de kindernevendienst.
Deze 40 dagen mogen de jongeren, maar ook de minder-jongeren, sparen voor kansarme jongeren in Colombia, zodat zij een opleiding kunnen volgen in de horeca.

In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool.

De jongeren komen uit de armste lagen van de bevolking aan de noordkust, dicht bij de grens met Venezuela. De meesten zijn inheems of afkomstig uit Venezuela. Ieder jaar worden 80 jongeren opgeleid voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks. Ze leren bakken of koken met gezonde lokale voeding en maken kennis met vegetarisch en veganistisch koken.

Jongeren die een eigen bedrijf willen starten krijgen advies over hun bedrijfsplan en een mentor uit de horecasector. Leerlingen volgen cursussen waarvoor ze deelcertificaten behalen. De totale opleiding duurt 3 tot 7 maanden en wordt afgesloten met een erkend diploma.
Met de spaardoosjes kan gespaard worden voor het programma van Kerk in Actie en worden kansarme jongeren in Colombia op weg geholpen naar een baan, inkomen en een hoopvolle toekomst.

Helpen jullie weer mee?
De spaardoosjes liggen ook achterin de kerk.

Reacties zijn gesloten.