Bakken voor je naaste.

In de herfstmaanden bakten velen allerlei lekkers, wat door anderen werd gekocht. Doel van dit alles was er voor te zorgen, dat in 2024 op elke kinderverjaardag in gezinnen bekend bij Stichting Het Mini Maatje, een verjaardagstaart is.

In de vorige Kerkentrommel hebben we laten weten dat de voorlopige eindstand € 1.215 was. In december mochten we een gift van € 500,00 ontvangen van Alfa Accountants en Adviseurs! Alles bij elkaar hebben we nu bijna € 1.800,00 ingezameld, een fantastisch bedrag! En ook HEMA Hoogeveen levert een bijdrage waardoor we 135 taarttegoedbonnen kunnen weggeven.

Niet alleen op de verjaardagen van 103 kinderen van Stichting het Mini Maatje komt taart op tafel, ook bij 10 alleenstaande personen zonder kinderen die ook zijn aangesloten bij deze stichting.
Marrie Oelen, de voorzitter van Stichting het Mini Maatje, vroeg onze aandacht voor de alleenstaanden. Omdat zij geen kinderen hebben, vallen ze buiten de nodige financiële regelingen, waardoor zij het financieel nog moeilijker hebben. We zijn blij en dankbaar dat we ook hun verjaardagen kunnen opvrolijken met verjaardagstaart.

Voor het verdelen van de overige taarttegoedbonnen, kijken we in onze eigen wijk. We gaan in gesprek met instanties die hier actief zijn, bijvoorbeeld Stichting Welzijnswerk, en ook met de leden van de ambtsgroep Pastoraat. We weten zeker dat de taarttegoedbonnen bij de juiste mensen terecht komen.

Afgelopen dagen heeft de projectgroep de actie geëvalueerd én unaniem besloten, om in 2024 nog een keer te gaan bakken om geld in te zamelen om mensen te ondersteunen. Het project wordt dus vervolgd in het najaar!
Tijd genoeg om op zoek te gaan naar oude en nieuwe heerlijke recepten!

De projectgroep:
Albert-Jan Salomons
Eveliene Salomons-Storm
Anneke van Toly
Hanke Fernhout
Marry Bakker
Mirjam Boertien
Rianne Kampman
Herko Reinders

Reacties zijn gesloten.